Nalazite se u > Novosti
Muzeji i kazališta Bečkog Holdinga i iduće godine nude sjajan program Muzeji i kazališta Bečkog Holdinga i iduće godine nude sjajan program
Muzeji i kazališta Bečkog Holdinga i iduće godine nude sjajan program Muzeji i kazališta Bečkog Holdinga i iduće godine nude sjajan program

Pregled događanja za 2018. godinu
U sklopu Bečkog Holdinga posluje i nekoliko kulturnih institucija, točnije četiri muzeja i tri kazališta te bečka multifunkcionalna dvorana Stadthalle. Njihov program za iduću godinu već je poznat, a mi ga donosimo u nastavku.
U bečkoj se Kući glazbe (Haus der Musik) pored stalnog postava trenutno može pogledati izložba „2 x 175 godina filharmoničara: Beč i New York“. Bečki su filharmoničari naime 2017. godine proslavili 175 godina postojanja, a iste je 1842. godine osnovana i Newyorška filharmonija. Zajednički jubilej bio je povod za organiziranje izložbe o ova dva svjetski poznata orkestra. Izložba je najprije predstavljena u Austrijskom kulturnom forumu u New Yorku, a u Beču se može posjetiti zaključno s 14. veljače 2018. godine.
Od sredine veljače u bečku Kuću glazbe dolazi izložba posvećena glazbenim mijenama za vrijeme „Bečke moderne“, a od listopada 2018. izložba o suradnji slavnog skladatelja i dirigenta Leonarda Bernsteina i Bečkih filharmoničara.
U Mozartovoj će kući (Mozarthaus Vienna) uz stalni postav posvećen velikom skladatelju od 16. veljače 2018. biti postavljena izložba nastala u suradnji s Austrijskom nacionalnom knjižnicom na temu „Mozartov put u besmrtnost: Genije i njegova ostavština“.
U Bečkom Kunst Hausu  od 15. ožujka do 2. rujna 2018. gostovat će pak finska fotografkinja Elina Brotherus sa svojom izložbom pod nazivom „Elina Brotherus – It’s Not Me, It’s A Photograph“. Brothers se u svojim fotografijama na humorističan i često tragikomičan način bavi elementarnim temama kao što su ljubav, smrt, prolaznost, domovina, usamljenost i gubitak. Izložba „Mrtva priroda u fotografiji“ koja slijedi od 13. rujna 2018. do 17. veljače 2019. bit će posvećena suvremenim fotografima.
U Židovskom se muzeju 29. svibnja 2018. otvara izložba pod nazivom „The Place to Be. Saloni kao mjesta emancipacije“ koja će razjasniti povijesnu važnost salona za bečku kulturnu, gospodarsku i političku scenu. Posjetitelje osim toga očekuju i izložbe „Teddy Kollek. Beč - Jeruzalem – Beč“ i „Progonjeni – zaručen – oženjeni. Prividni brakovi u egzilu.“ Prva je, kao što i samo ime kaže, posvećena slavnom gradonačelniku Jeruzalema Teddyju Kolleku, dok se druga bavi poviješću bečkih Židova koji su se tijekom nacionalsocijalističkog režima uspjeli spasiti samo prividnim brakovima u inozemstvu. 
Program bečkog kazališta „Theater an der Wien“ za 2017./2018. obuhvaća 14 premijera počevši od baroka sve do moderne. U središtu pažnje glazbeni su kazališni komadi skladatelja kao što su Nicola Antonio Porpora, Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Claude Debussy, Alban Berg, Benjamin Britten, Gottfried von Einem i Richard Wagner.
U kazalištu Raimund i iduće će se godine moći pogledati mjuzikl „I am from Austria“ koji se temelji na hitovima Rainharda Fendricha, a u Ronacher se povodom 20. godišnjice prvog prikazivanja vraća kultni mjuzikl „Ples vampira“ koji je do danas diljem svijeta pogledalo preko osam milijuna gledatelja.
Bečka Stadthalle 2018. godine ulazi u svoju 60. sezonu. Od otvorenja 1958. godine do sada u njoj je održano preko 15.000 evenata, a i 2018. godina donijet će veliki broj sjajnih koncerata i događanja druge vrste.


Objavljeno 19.12.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se