Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Najbolji plakati njemačkog govornog područja u bečkom MAK-u Najbolji plakati njemačkog govornog područja u bečkom MAK-u
Najbolji plakati njemačkog govornog područja u bečkom MAK-u

Bečki Muzej primijenjene umjetnosti

28. rujna 2016. do 5. veljače 2017.

 

Izložbom pod nazivom „100 najboljih plakata 15. Njemačka Austrija Švicarska“ bečki Muzej primijenjene umjetnosti MAK od 28. rujna predstavlja različite aspekte suvremenog grafičkog dizajna.

Kao što i samo ime govori, izložba obuhvaća 100 najboljih plakata nastalih 2015. godine u zemljama njemačkog govornog područja, odnosno Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.

Od ukupno 2000 dospjelih pojedinačnih projekata grafičkih dizajnera, reklamnih agencija i studenata dizajna višečlani međunarodni žiri i ove je godine odabrao najboljih 100, pri čemu 50 plakata potječe iz Švicarske, 48 ih je iz Njemačke, a samo 2 iz Austrije.

Nagrađeni su radovi žiri osvojili svojim tipografskim eksperimentima,  neobičnim kompozicijama i fotomontažama i kolažima.

Jedan od najzanimljivijih radova pri tom je plakat studenta Time Lenzena pod nazivom „Stripped Hills“, a riječ je zapravo o reklami za lubrikant Durexovog koncerna u Kini. Naga, grafički nanizana tijela, čije konture tvore planinski krajolik na maštovit način spajaju proizvod i vizualizaciju. 

Uz izložbu koja ostaje otvorena još do 5. veljače 2017. izašao je i katalog s nagrađenim radovima koji se u muzejskoj suvenirnici može kupiti po cijeni od 34,80 eura.Objavljeno 10.10.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se