Nalazite se u > Novosti
Naočale Franje Josipa I. po cijeni od 3.000 eura Naočale Franje Josipa I. po cijeni od 3.000 eura
Naočale Franje Josipa I. po cijeni od 3.000 eura Naočale Franje Josipa I. po cijeni od 3.000 eura

Dorotheum 30. listopada 2017. u znaku carskih kuća
U poznatoj bečkoj aukcijskoj kući Dorotheum danas se održava godišnja dražba memorabilija iz austrijskih i europskih carskih kuća. U središtu aukcije nalaze se car Franjo Josip I. i carica Elizabeta Austrijska.
Iz carevog osobnog vlasništva bit će primjerice ponuđene naočale koje je Franjo Josip I. nosio do svoje smrti, a koji potječu iz ostavštine poznatog vojnog slikara Alexandera Pocka. Procijenjena vrijednost ovog artefakta iznosi između 2.500 i 3.000 eura.
Na aukciji se također nude i careve osobne mamuze po cijeni od 600 – 1.000 eura, njegov jahaći bič, torbica za oružje ili muštikla s zapečaćenom posjetnicom njegova osobnog sluge Eugena Ketterla, naravno uz, kako to i dolikuje ranom marketinškom geniju, ručno napisanu potvrdu o vjerodostojnosti.
Car Franjo Josip svoju je ljubav prema jahanju dijelio sa suprugom, caricom Elizabetom Austrijskom. Na aukciji se također nudi i njezin jahaći bič (2.000 - 4.000 eura) kao i par bijelih rukavica od srneće kože (3.000 – 5.000 eura). Na dražbi će biti ponuđeno i pismo carice Sisi na mađarskom jeziku, upućeno njezinoj najdražoj kćeri Mariji Valeriji, kao i vrijedan broš u obliku borove grančice, inače božićni poklon Elizabete Mariji Valeriji. Zainteresirani će za njega morati izdvojiti između 3.000 i 5.000 eura.


Objavljeno 06.11.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se