Nalazite se u > Gospodarstvo
Nova centrala bečke mreže energetskih poduzeća najveća je pasivna zgrada na svijetu Nova centrala bečke mreže energetskih poduzeća najveća je pasivna zgrada na svijetu

Sva gradska energetska poduzeća na jednom mjestu

 

U Beču je jučer, 13. rujna 2016., otvorena nova centrala bečke gradske energetske mreže koja energijom opskrbljuje 2,1 milijuna korisnika, dakle pored Beča i dijelove Donje Austrije te Gradišća. Riječ je o najvećoj pasivnoj zgradi na svijetu koja nudi radna mjesta za 1.400 zaposlenika bečkih energetskih poduzeća, ali obuhvaća i radionice, skladišta te upravljačku centralu za opskrbu električnom energijom, plinom i toplinskom energijom.

Cijeli kompleks obuhvaća 96.000 metara kvadratnih, a nalazi se u bečkoj gradskoj četvrti Simmering, na površini nekadašnje bečke gradske plinare.

Radovi na izgradnji novog energetskog „smart“ kampusa trajali su dvije godine, a opskrba cijelog kompleksa energijom odvijat će se zahvaljujući 1.200 fotovoltaičnih elemenata, ozelenjavanju krova i klimatizaciji uz pomoć podzemnih voda potpuno autarkično.Objavljeno 14.09.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se