Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Novi bike sharing servis u Beču Novi bike sharing servis u Beču

Kineski start-uf „ofo“ u Austriju dovodi svoje prepoznatljive žute bicikle
Najveći svjetski iznajmljivač bicikala „ofo“ započeo je prije nekoliko dana i s radom u Austriji. Čuveni start-up, koji su 2014. godine osnovali studenti u Kini, gradovima nudi inteligentan i fleksibilan transportni sustav. Osnivači poduzeća za cilj su si postavili poticanje ekološkog načina prijevoza, a bicikle žele učiniti omiljenim transportnim sredstvom u gradskom prometu.
„ofo“ predstavlja dopunu postojećem sustavu iznajmljivanja bicikala u Beču koji modernim i jednostavnim načinom korištenja želi privući nove ciljne grupe. Usluga je dostupna putem aplikacije za pametne telefone koja otključava bicikle parkirane posvuda u gradu. Posebnost ovog iznajmljivača naime je to što ne postoje točno određene postaje na kojima se bicikli mogu iznajmiti, nego ih se slično Spin City automobilima može pronaći  i ostaviti na svim zakonom dozvoljenim mjestima u gradu.
U Beču se za početak u dogovoru sa Gradom u 2. bečkom okrugu provodi jednomjesečna test-faza. Tijekom ovog probnog razdoblja Bečani će 200 žutih ofo-bicikala moći koristiti potpuno besplatno. Kao i u svim drugim gradovima i u Beču će postojati posebna služba poduzeća koja će se brinuti o ispravnosti bicikla i  raspoređivati ih na mjesta na kojima postoji najveća potražnja.
Za iznajmljivanje bicikla potrebno je instalirati besplatnu aplikaciju, nakon čega se uz pomoć GPS-navigacije prikazuju najbliža mjesta s raspoloživim biciklima za iznajmljivanje. Bicikl se potom otključava putem QR-koda. Po završetku vožnje bicikl se može ostaviti na bilo kojem dozvoljenom mjesto za bicikle, bez potrage za točno određenom postajom, a korisnici koji bicikle ostavljaju na preporučenim mjestima nagrađuju se bonus bodovima.
Po završetku test-faze ofo-bicikli će se moći iznajmiti po cijeni od 50 centi za 30 minuta vožnje, a plaćanje će se provoditi pomoću kreditnih kartica.

Više informacija o biciklima potražite na: http://www.ofo.com


Objavljeno 12.09.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se