Nalazite se u > Novosti
Ovogodišnji Pride u Beču kao generalna proba za EuroPride 2019 Ovogodišnji Pride u Beču kao generalna proba za EuroPride 2019

Ovogodišnji bečki Pride pod motom „Love, Respect and Solidarity“ održat će se od 2. do 17. lipnja 2018. Vienna Pride ove je godine osmišljen kao dvotjedni festival koji će u još šarenijem i glasnijem izdanju nego inače svoje manifestacije rasprostrti diljem Beča, od Pratera sve do Schönbrunna.
Cilj mnogobrojnih kulturnih i informativnih događa, ako što su prigodne izložbe u različitim bečkim muzejima, večera u novotvorenom Dunavskom tornju, koncert u vrtu dvorca Schönbrunn, obiteljski dan u zoološkom vrtu, kupanje na dunavskom kanalu jest, dati jasan znak prihvaćanja LGBTIQ osoba.
Na trgu ispred bečke gradske vijećnice od 12. do 16. lipnja bit će otvoreno tzv. Pride selo, a vrhunac dvotjednog festivala predstavlja „Dugina povorka“ koja će se održati 16. lipnja.
Vienna Pride 2018 svojevrsna je generalna proba za EuroPride 2019, čiji će domaćin biti glavni grad Austrije, i to na 50. godišnju Stonewallskih nemira 1969. koji se smatraju početkom modernog LGBTIQ pokreta.
EuroPride održava se svake četiri godine u drugom europskom gradu, a u ljeto 2019. dolazi u Beč.


Objavljeno 04.06.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se