Nalazite se u > Gospodarstvo
Ožujak Beču donio porast broja noćenja od 14,3 posto Ožujak Beču donio porast broja noćenja od 14,3 posto

Oboren dosadašnji rekord

Napokon su obznanjeni bečki turisti rezultati za mjesec ožujak koji su za čak 14,3% premašili prošlogodišnje rezultate. Ovakvom povećanju broja noćenja znatno su pridonijeli nešto raniji uskršnji blagdani te gosti iz Njemačke, Velika Britanije, Amerike, Švicarske i Španjolske.

Time su ujedno premašeni i najbolji dosadašnji rezultati za ožujak, a to su bili upravo oni iz ožujka 2015. kada je u Beču ostvareno 1.151.000 noćenja. Iz već spomenutih je zemalja zabilježen dvoznamenkasti postotni porast, dok je broj gostiju iz Austrije, Italije i Francuske također bio u porastu.

U razdoblju od siječnja do ožujka ove godine Beč je ostvario ukupno 2.695.000 noćenja, čime je prošlogodišnji rezultat za isto razdoblje premašeni za čak 9,1 posto. No iako je broj noćenja bio u porastu, dobit je bečkih hotelijera u razdoblju od siječnja do veljače bila 61.784.000 eura, što je 2,5 manje nego u istom razdoblju prošle godine.


Objavljeno 26.04.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se