Nalazite se u > Novosti
Pingvini Rocky i Howie novi dom našli u Beču Pingvini Rocky i Howie novi dom našli u Beču

Pedesetak pripadnika iste vrste koji već žive u Bečkom zoološkom vrtu pridošlice je veselo dočekalo
Rocky i Howie dva su žutouha pingvina koji nisu imali lak početak život. Obadvojica su u studenom prošle godine u dobi od godinu dana nađeni na dvije različita plaže u Australiji. Bili su iscrpljeni, ozlijeđeni i pregrijani. Prebačeni su u bolnicu za divlje životinje u Sidneyju, gdje su se zahvaljujući profesionalnoj pomoći i brižnoj skrbi brzo oporavili. No postavilo se pitanje, gdje bi u budućnosti mogli živjeti.
„Na istočnoj obali Australije još nikada nisu nađeni pingvini. Da smo ih ovdje pustili na slobodu ne bi imali nikakve šanse za preživljavanje. U australskim zoološkim vrtovima također nema žutouhih pingvina, a bez drugih pripadnika svoje vrste i mogućnosti razmnožavanja Rocky i Howie ne bi imali lijep život“, kazali su iz australske bolnice za divlje životinje.
Zato je bolnica krenula u potragu za novim domom za svoje štićenike, a konačna je odluka pala na bečki zoološki vrt Tiergarten Schönbrunn u kojem već živi velika skupina žutouhih pingvina.
Krajem listopada Rocky i Howie stigli su konačno u Beč, a nakon četrdesetodnevne karantene pušteni su u polarium, gdje su se odmah sprijateljili s pedesetak „pingvina starosjedioca“.


Objavljeno 19.12.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se