Nalazite se u > Novosti
Povećanje biciklističkog prometa u Beču u 2016. Povećanje biciklističkog prometa u Beču u 2016.

Najfrekventniji mjesec bio je lipanj

Kako bi gradska uprava imala što bolji uvid u biciklistički promet, u Beču su prije nekoliko godina na određenim lokacijama postavljeni automatski brojači za mjerenje biciklističkog prometa u gradu, koji su u 2016. godini zabilježili porast od 6,4 posto u odnosu na 2015. godinu. U godišnji su bilancu ušle mjerne vrijednosti sa deset lokacija, a najviše je biciklista pri tom prošlo biciklističkom stazom uz Opernring, njih ukupno 1.583.785, čime je postavljen novi rekord.

Od ostalih automatskih brojača izdvajamo i mjerač u ulici Operngasse koji je zabilježio 1.298.705 biciklista, što predstavlja porast od gotovo 18 % u odnosu na prethodnu godinu. Pored brojača na Pratersternu prošlo je 937.155 biciklista, a mjerač u ulici Lassallestraße zabilježio je 834.408 biciklističkih vožnji. Porast od 17,9 % u odnosu na prethodnu godinu zabilježena je i u ulici Linke Wienzeile, dok je porast broja vožnji u ulici Argentinierstraße iznosio 12,3 posto.

Bečki je biciklistički promet sukladno podacima prikupljenim putem brojača bio najfrekventniji u lipnju. U ovom je mjesecu u prosjeku zabilježeno 7.880 biciklista dnevno. Dan s najgušćim prometom bio je 8. lipnja 2016. godine, kada je ukupno 10.253 biciklista prošlo Opernringom.

Grad Beč je u protekloj godini otvaranjem novih biciklističkih staza poboljšao svoju već iznimno dobru biciklističku infrastrukturu. Biciklistima u Beču na raspolaganju stoji naime preko 1300 km biciklističkih staza.

 „Biciklistički je promet  u najvećem porastu tamo gdje se grade nove staze: u ulici Opernring čak za 74 posto. Cilj za 2017. godinu dodatno je proširenje mreže biciklističkih staza“, izjavio je Martin Blum, povjerenik za biciklistički promet u bečkoj gradskoj upravi.

 

Objavljeno 06.02.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se