Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Preko 3 milijuna biciklističkih vožnji u Beču u prvih šest mjeseci 2016. Preko 3 milijuna biciklističkih vožnji u Beču u prvih šest mjeseci 2016.
Preko 3 milijuna biciklističkih vožnji u Beču u prvih šest mjeseci 2016.

Ogovarajuća biciklistička infrastruktura pridonosi smanjenju broja osobnih automobila

  

Bečka se gradska vlast već odavno poboljšanjem mreže javnog prijevoza i biciklističkih staza zalaže za smanjenje automobilskog prometa u svom gradu.

Mreža biciklističkih staza u Beču tako iznosi 1.300 km, a za sve one koji pri ruci nemaju vlastiti bicikli na raspolaganju je i preko 1.500 javnih bicikala koji se mogu posuditi na 121 City Bike-postaji.

Koliko je odgovarajuća infrastruktura važna potvrđuje i činjenica da je u Beču u prvoj polovici 2016. godine zabilježen porast biciklističkog prometa od 5%.

Bečanke i Bečani u prvih su pola godine pojačano koristili bicikle za prevaljivanje svakodnevnih ruta. Uređaji za brojanje biciklista postavljeni na bečkim ulicama u prvoj su polovici godine tako zabilježili 3.219.483 biciklističkih vožnji, a najprometnija je pri tom bila ulica Opernring.

Posebno veliko povećanje broja biciklista zabilježeno je tijekom veljače i svibnja, što gradske vlasti pripisuju iznimno visokom temperaturama za veljaču te početku proljeća.

 

 

Objavljeno 03.08.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se