Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Putevi poentilizma u bečkoj Albertini Putevi poentilizma u bečkoj Albertini
Putevi poentilizma u bečkoj Albertini

Od 16. rujna 2016. do 8. siječnja 2017

 

Poentilizam predstavlja jedno od najzanimljivijih poglavlja povijesti umjetnosti, a bečka mu Albertina od 16. rujna ove do 8. siječnja 2017. godine posvećuje veliku izložbu koja obuhvaća radove slavnih umjetnika kao što su Seurat, Signac, van Gogh, Picasso, Matisse i mnogi drugi.

Georges Seurat umro je 1891. godine u 31. godini života, ali je sljedećim naraštajima umjetnika ipak uspio ostaviti jedan poseban umjetnički „izum“ koji je uvelike odredio slikarstvo toga doba.

Jer samo s nekoliko svojih slika Seurat je stvorio poseban stil koji je na neki način postao pretečom moderne. Albertina tom novom stilu nazvanom poentilizam ove jeseni i zime posvećuje veliku izložbu s preko 100 odabranih remek djela njegovih glavnih predstavnika Seurata i Paula Signaca te njihovih sljedbenika kao što su Van Gogh, Matisse i Picasso. Vremenski okvir koji izložba obuhvaća seže od 1886. do početka 1930-ih i fovizma i kubizma.

 


Objavljeno 26.08.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se