Nalazite se u > Gospodarstvo
Rekordan broj novoosnovanih inozemnih podružnica u Beč Rekordan broj novoosnovanih inozemnih podružnica u Beč

Novootvorena su poduzeća u 2015. godini u Beču stvorila 1.450 novih ranih mjesta i aktivirala investicije u vrijednosti od 630 milijardi eura.

I 2015. godine je već tradicionalno najveći broj poduzeća u Beč došao iz Njemačke (49), ali veliko su zanimanje za glavni austrijski grad pokazale i Mađarska s 18 te Italija s 14 poduzeća.

Zasluge za ovaj uspjeh može preuzeti Bečka gospodarska agencija (Wirtschaftsagentur Wien) koja u cijelom svijetu radi na promociji Beča kako značajnog gospodarskog središta.

„Ovaj rezultat potvrđuje da smo na dobrom putu. Naša će glavna zadaća i u buduće biti aktivnosti koje će pridonijeti osnivaju još većeg broja inozemnih podružnica u Beču“, kazala je povodom objave podataka članica bečkog poglavarstva zadužena za gospodarstvo Renate Brauner.


Objavljeno 25.03.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se