Nalazite se u > Novosti
Sanacija popularne bečke tržnice - trbuh Beča ponovno u potpunosti funkcionalan Sanacija popularne bečke tržnice - trbuh Beča ponovno u potpunosti funkcionalan

Završetak sanacije Naschmarkta kao rođendanski dar

Naschmarkt je najveća i najpoznatija bečka tržnica koju rado posjećuju i sami Bečani i turisti. Na sadašnjem mjestu postoji već punih sto godina, a jubilarni rođendan „bečkog trbuha“, kako ovu tržnicu još nazivaju, obilježit će završetak radova na njezinoj sanaciji.

Ovaj je bečki kulinarski hotspot zapravo puno stariji od 100 godina. Već je 1820. godine u blizini bečkog Karlsplatza postojala naime tržnica pod istim nazivom.  Prvi su štandovi na sadašnjem mjestu postavljeni 1910. godine, ali je tržnica službeno otvorena  tek 1916. 

Sa svojih 123 stalnih štandova te 35 mjesta za mobilne štandove bečki Naschmarkt danas nudi raznoliku kulinarsku ponudi, od bečke, preko talijanske, turske, arapske sve do indijske.

Naschmark kod Bečanki i Bečana slovi kao omiljeno mjesto za kupovinu povrća i  voća, otkrivanje egzotičnih specijaliteta, doručak i druženje s prijateljima.

Na Naschmarktu se naime nalazi i 40 gastronomskih lokala koji su otvoreni od ponedjeljka do subote, pri čemu je subota „špica“ događanja jer se tik do tržnice svake subote otvara  i ogromni buvljak sličan zagrebačkom Hreliću. Spektakl koji je vrijedan posjeta bez obzira na to planira li se nešto kupiti ili ne.

 

Sanacija Naschmarkta započela je još 2010. godine, a budući da štandovi i kućice ove bečke tržnice spadaju u spomeničku baštinu, njihov je izgled zadržan onakvim kakav je bio i prije sto godina.


Objavljeno 07.04.2016.

 

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se