Nalazite se u > Novosti
Semafori u službi zaštite okoliša Semafori u službi zaštite okoliša

Grad Beč opremit će 1.200 semafora s 10.000 senzora za mjerenje temperature i vlažnosti zraka
Grad Beč i Centralni austrijski zavod za meteorologiju i geodinamiku (ZAMG) opremiti će 1.200 bečkih semafora s 10.000 senzora koji će pratiti vremenske prilike i okolišne promjene u gradu. Prikupljeni će podaci zahvaljujući big data analitici omogućiti višestruku primjenu.
Na taj će se način primjerice moći detektirati toplinski otoci, budući da dugotrajni toplinski valovi predstavljaju velik izazov gradovima. Osim toga pametnim se upravljanjem prometom može popraviti kvaliteta zraka, jer kočenje i ubrzanje proizvode znatno više štetnih materija nego promet u protoku.
Semafori su idealna mjesta za postavljanje kvalitetnih mjernih mreža za dobivanje podataka o vremenu i okolišu. Oni su zapravo optimalni jer imaju stalno napajanje strujom i internetsku vezu, a nalaze se direktno u životnom prostoru stanovnika.
Cilj je projekta sve semafore u Beču opremiti senzorima čiji će se podaci moći obrađivati u stvarnom vremenu. U prvoj fazi senzori će služiti za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, a u narednoj fazi za mjerenje S02, CO2 i buke.
Sustav za mjerenje održiv je i tako dizajniran da se na njega mogu spajati sve vrste senzora. Mjerenjem će svakodnevno prikupljati ogromne količine podataka koje će obrađivati vrhunska računala uz pomoć metoda umjetne inteligencije i strojnog učenja.

Objavljeno 15.03.2018

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se