Nalazite se u > Novosti
Sigurnost na prvom mjestu — migracijski tuneli za vodozemce u Beču Sigurnost na prvom mjestu — migracijski tuneli za vodozemce u Beču

U Beču živi ukupno 17 vrsta vodozemaca, a početak proljeća vrijeme je kada je većina njih u potrazi za pogodnim mrjestilištima. Na svom putu do odgovarajućih vodenih površina za razmnožavanje često moraju prelaziti i vrlo prometne ceste, a posebno su loše vidljivi u sumrak te nerijetko završe pod kotačima vozila.
Kako bi spriječila takve nesretne scenarije bečka je gradska uprava osmislila paket mjera zaštite ovih u austrijskom glavnom gradu stroga zaštićenih životinja.
Uz glavne rute tj. ceste koje vodozemci koriste prilikom svojih migracija postavljeni su zeleni znakovi opasnosti, a ispod nekih su napravljeni i tuneli koji životinjama omogućavaju siguran prelazak na drugu stranu.
Tri su najopasnije bečke ceste tako ograđene nekom vrstom žice koja vodozemce usmjerava u podzemne hodnike koje rado koriste i druge životinje poput ježeva i lisica.
Prolaznici u večernjim satima tako mogu svjedočiti nevjerojatnim prizorima u režiji prirode, ali im se savjetuje da zadrže odstojanje i pse vode na povodcu.Objavljeno 29.03.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se