Nalazite se u > Kultura > Kultura
Sikstinska kapela seli u Beč Sikstinska kapela seli u Beč

Razgledavanje Michelangelova remek-djela bez višesatnih čekanja u redovima.

 

Ako ne volite gužve i duga čekanja u redovima, a želja vam je izbliza vidjeti monumentalne Michelangelove freske iz Sikstinske kape, onda se ove jeseni svakako zaputite u Beč. Tamo se naime od 1. rujna od 4. prosinca u bečkoj Votivkirche mogu pogledati visoko kvalitetne replike ovih fresaka.

Izložene 34 freske gotovo su jednake veličine kao i originalne stropne slike koje je veliki talijanski majstor u Sikstinskoj kapelici stvarao od 1508. do 1512. godine.

Kako je bečka Votivkirche dvostruko veća od Sikstinske kapele freske će biti izložene  dosta niže od originalnih tj. u visini očiju te će stoga posjetitelji ove zanimljive izložbe imati mogućnost pobliže ih promotriti nego one u Rimu.

Kao predložak za replike poslužile se fotografije austrijskog umjetnika Ericha Lessing, a zahvaljujući opsežnim pripremnim radovima organizatorima izložbe pošla je za rukom besprijekorna integracija Michelangelovih radova u sakralno okruženje bečke Votivkirche.

Više informacija o cijelom projektu potražite na internetskoj stranici http://sixtinischekapelle.at/.Objavljeno 10.08.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se