Nalazite se u > Novosti
Slonica Iqhwa iz bečkog zoološkog vrta slavi treći rođendan! Slonica Iqhwa iz bečkog zoološkog vrta slavi treći rođendan!

Proslava u nedjelju

 

Mala slonica Iqhwa iz bečkog zoološkog vrta Tiergarten Schönbrunn u nedjelju će proslaviti svoj treći rođendan. Čuvari će slavljenicu i ove godine iznenaditi rođendanskom tortom baš po slonovskom ukusu. Riječ je o torti od sijena s posebno slatkim komadima voća, što je u slonovskom svijetu jednako torti od čokolade. Torta će zasigurno obradovati i Iqhwinu mamu Tongu i polusestru Mogu koje žive u istoj nastambi.

Iqhwa je rođena 4. rujna 2013. i četvrti je afrički slon koji je na svijet došao u bečkom zoološkom vrtu. Mala je slonica u svijetu postala poznata po tome što je prvi slon rođen uz pomoć umjetne oplodnje pri čemu je korištena zamrznuta sperma divljeg slona. I ime male slonice odabrano je na poseban način, internetskim glasovanjem. Tako se 22.000 ljubitelja slonova tada odlučilo za ime Iqhwa, što na jeziku plemena Zulu znači “led” i upućuje na poseban način začeća bečke slonice.Objavljeno 02.09.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se