Nalazite se u > Kultura > Izložbe
Suvremeni hrvatski dizajn u Beču Suvremeni hrvatski dizajn u Beču
Suvremeni hrvatski dizajn u Beču Suvremeni hrvatski dizajn u Beču

IN A NUTSHELL

Designforum Wien, 4. svibnja – 4. lipnja 2016.

 

U bečkom izložbenom prostu Designforum Wien koji djeluju u sklopu bečkog MuseumsQuartiera 5. svibnja otvorena je izložba suvremenog hrvatskog dizajna pod nazivom IN A NUTSHELL koja se do sada već predstavila u gradovima poput Bruxellesa, Beograda, Helsinkija i Maribora.

IN A NUTSHELL zajednički su pokrenuli Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

Bečka će publika tako u okviru ove izložbe koja ostaje otvorena do 12. lipnja na temelju 100 radova hrvatskih umjetnika, dizajnerskih studija i brendova, među kojima su i Bruketa i Žinić, Grupa, Startas te mnogu drugi, moći upoznati svu raznolikost hrvatskog suvremenog dizajna, od mode, preko namještaja, plakata sve do industrijskog dizajna.


Objavljeno 13.05.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se