Nalazite se u > Novosti
Sve za obrazovanje – u Beču besplatan školski pribor i užina Sve za obrazovanje – u Beču besplatan školski pribor i užina

Preko 5 milijuna eura za pribor i voće u školama

Roditelji zagrebačkih učenika već su naviknuli na besplatne udžbenike koje osigurava Grad.

No, Grad Beč je tu otišao još korak dalje te svake godine učenicima bečkih javnih škola osigurava i besplatan pripadajući školski pribor.

Tako je za narednu školsku godinu 2016./17. u bečkom gradskom proračunu za školski pribor predviđen izdatak od 3,85 milijuna eura.

Učenici tj. njihovi roditelji dobit će početkom naredne školske godine materijale i novčana sredstava za kupnju pisaćeg i likovnog pribora, bilježnica te drugih školskih potrepština.

 

Osim toga Grad Beč već nekoliko godina za redom djeci osnovnoškolskog uzrasta svakodnevno osigurava i besplatno voće za užinu. U program je uključeno preko 300 bečkih škola s 3.600 razreda.

Ukupno 80.000 bečkih učenika svakog tjedna konzumira 16 tona voća iz biološkog uzgoja, a novčana su sredstva za to povučena iz fondova Europske unije.

Cilj projekta je stvaranje zdravih prehrambenih navika kod djece koja se još uvijek nalaze u formativnoj dobi.


Objavljeno 13.04.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se