Nalazite se u > Gospodarstvo
U1 postala najduža bečka linija podzemne željeznice U1 postala najduža bečka linija podzemne željeznice
U1 postala najduža bečka linija podzemne željeznice U1 postala najduža bečka linija podzemne željeznice

Troškovi i rokovi izgradnje novog 4,6 km dugačkog produžetak linije U1 potpuno ispoštovani
Nakon točno pet godina građevinskih radova produžetak bečke linije podzemne željeznice U1 početkom rujna 2017. zvanično je i otvoren. Dogradnjom dodatnih 4,6 kilometra tračnica i otvaranjem četiri nove postaje linija U1 od Reumannplatza do postaje Oberlaa postala je najduža linije bečke podzemne željeznice koja sada ukupno broji 19,2 kilometra.
U produžetak crvene linije, kako se U1 u žargonu još naziva, uloženo je 600 milijuna eura, čime je ujedno stvoreno i 10.000 radnih mjesta. Troškovi i rokovi izgradnje pri tom su u potpunosti ispoštovani, a voznom redu U1 bit će prilagođene i mnogobrojne autobusne linije iz okolice, što će građanima omogućiti nesmetano presjedanje.
„Javni prijevoz u Beču ubraja se među najbolje u svijetu. Stalnim investicijama ulažemo u infrastrukturu sutrašnjice, a produžetkom linije U1 podignuta je i vrijednost nekretnina u južnom dijelu grada“, kazao je povodom otvorenja bečki gradonačelnik Michael Häupl.
Dogradonačelnica Beča iz redova zelenih Maria Vassilakou dodala je kako produžetkom linije U1 i najnapučeniji bečki okrug Favorite i njegovih 50.000 stanovnika napokon dobivaju dobru povezanost s centrom grada. Istaknula je i da javni prijevoz garantira čišći zrak, manje zastoje na cestama te time i višu kvalitetu života u gradu.Objavljeno 12.09.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se