Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
U bečkom zoološkom vrtu na svijet došla beba pande U bečkom zoološkom vrtu na svijet došla beba pande
U bečkom zoološkom vrtu na svijet došla beba pande

Jedini zoološki u Europi u kojem se pande razmnožavaju prirodnim putem

 

Vesele vijesti ne stižu samo iz zagrebačkog zoološkog vrta, gdje su prije nekoliko dana na svijet došla dva lavića, nego i iz bečkog Tiergartena Schönbrunn.

Tamo je naime u nedjelju rođena još jedna beba velike pande. Spol novorođenog mališana dugačkog svega 10 centimetara i 100 grama teškog još se ne može odrediti.

Iako je majka Yang Yang već prilično iskusna, u obzir moramo uzeti i činjenicu da smrtnost velikih panda u prvoj godini života iznosi 40 posto te njihova nastamba do daljnjeg ostaje zatvorena za posjetitelje, kazala je direktorica bečkog zoološkog vrta Dagmar Schratter.

Uzgoj panda prirodnim putem vrlo je rijedak, a bečki je zoološki vrt jedini u Europi kojem je to pošlo za rukom, i to čak četiri puta. Prva panda začeta prirodnim putem u Beču došla je na svijet 2007. godine, druga 2010., treća 2013., a sada je stigla i četvrta.

U životu oca Long Huija rođenjem bebe nije se puno toga promijenilo. Budući da mužjaci pande ni u divljini ne sudjeluju u odgoju mladunaca, on je odvojen od majke i bebe.

Velika panda ubraja se u jednu od najugroženijih životinjskih vrsta. Na jugozapadu Kine zabilježene su još samo 1.864 jedinke te su stoga i sva tri sada već odrasla mladunca rođena u Beču vraćena u Kinu.Objavljeno 09.08.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se