Nalazite se u > Gospodarstvo
U Beču akcija zapošljavanja građana generacije 50 plus U Beču akcija zapošljavanja građana generacije 50 plus
U Beču akcija zapošljavanja građana generacije 50 plus

„Akcija 20.000“ jedna je od najambicioznijih inicijativa tržišta rada u posljednjih nekoliko desetljeća kojom bi se od početka 2018. broj dugoročno nezaposlenih osoba generacije 50 plus smanjio za polovinu na održiv način, a tisućama ljudi pružila nova perspektiva, kako je izjavio austrijski ministar za rad i socijalnu politiku Alois Stöger. Austrijska vlada će u sljedeće dvije godine uložiti ukopno 778 milijuna eura kako bi stvorila nova radna mjesta u zajednicama i općekorisnim organizacijama.

U Beču je 2016. čak 25 % svih prijavljenih nezaposlenih osoba bilo starije od 50 godina. Gotovo 20.000 Bečana koji pripadaju generaciji 50 plus bili su prošle godine u kontinuitetu tj. više od godinu dana nezaposleni. Renate Brauner, članica bečkog poglavarstva zadužena za gospodarska pitanja naglašava kako je od početka bilo jasno da će se i Beč priključiti „Akciji 20.000“ koja se organizira na državnoj razini. Pilot-projekt je u Beču započeo 1. srpnja, a grad se može pohvaliti da je u jako kratkom roku stvorio oko 200 novih radnih mjesta u magistratima i ustanovama Grada Beča. Stariji, već duže nezaposleni građani Beča dobit će tako novu perspektivu za budućnost, potvrdila je Brauner.

Početkom 2018. projektu će se pridružiti i ostale austrijske pokrajine. Bečki pilot-projekt nudi poslove za sve razine kvalifikacija: od poslova za koje ne treba imati posebnu kvalifikaciju preko tehničkih i strukovnih do socijalnih i pomoćnih poslova. Osim što bi se „Akcijom 20.000“ stvorila nova radna mjesta za građane starije od 50 g. i tako im se dala nova perspektiva za budućnost, djelatnosti i servisi Grada Beča moći će se dalje razvijati i poboljšavati.

Više o „Akciji 20.000“ i bečkom pilot-projektu na http://www.waff.at/en/home/.


Objavljeno 07.07.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se