Nalazite se u > Novosti
U Beču javni defibrilatori spašavaju živote U Beču javni defibrilatori spašavaju živote

Na bečkom je Karlsplatzu prije nekoliko dana postavljen još jedan javni defibrilator. Ovo je jedanaesti uređaj te vrste koji je postavljen u centru grada i dostupan je svim građanima u hitnim medicinskim slučajevima. Direktno pored defibrilatora koji je prolaznicima na raspolaganju 24 sata dnevno postavljena su i jednostavne upute za pružanje prve pomoći i GPS lokator, a prilikom uporabe defibrilatora automatski se ostvaruje i telefonsko povezivanje s centralom hitne pomoći. Medicinski radnici u tom su slučaju cijelo vrijeme na liniji i podrška su u procesu reanimacije.
Koliko su javni defibrilatori bitni u gradu pokazao je nedavni slučaj uspješne reanimacije jednog građanina u centru Beča. U ovakvim situacijama vrijeme koje je potrebno da hitna pomoć stigne na lice mjesta može odlučiti između života i smrti.
Projekt uvođenja javnih defibrilatora provode udruga za borbu protiv iznenadnog zastoja srca „Puls“ i medijska kompanija „Gewista“ specijalizirana za marketinška rješenja na otvorenom, a sve se odvija u saradnji s Medicinskim fakultetom. Projekt se financira sredstvima od oglašavanja na stražnjoj strani defibrilatora.


 Objavljeno 07.03.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se