Nalazite se u > Novosti
U Beču se otvara centar za obitelji s istospolnim roditeljima U Beču se otvara centar za obitelji s istospolnim roditeljima

Umrežavanje, informiranje i savjetovanje

 

Ususret bečkoj Duginoj paradi koja će se održati tjedan dana nakon zagrebačkog Pridea, dakle 18. lipnja ove godine, bečke je gradska uprava najavila još jedan hvalevrijedan projekt.

Budući da je u Beču Zakon o životnim zajednicama donesen još 2009. godine i broj obitelji s istospolnim roditeljima sve je veći. No, takve su obitelji i u austrijskom glavnom gradu često izložene diskriminaciji i predrasudama. Bečke su gradske vlasti stoga odlučile osnovati obiteljski centar za obitelji s istospolnim roditeljima.

„Takav je centar važno mjesto gdje se roditelji umrežavaju, informiraju i savjetuju. U Njemačkoj već postoji velik broj takvih centara, a odaziv koji je ostvario Berlinski centar koji je otvoren 2013. potvrđuje da je potreba za takvim mjestima razmjene iskustava iznimno velika“, izjavila je prilikom najave projekta bečka gradska zastupnica koja se zalaže za prava LGBT osoba Sandra Frauenberger.

U gradskom su budžetu za 2016. već predviđena financijska sredstva za osnivanje centra, a trenutno se traga za odgovarajućim prostorom u bečkom okrugu Margareten koji je Gradu i inicijatoru projekta, Udruzi „Familie Andersrum Österreich“, ponudio svoje partnerstvo.


Objavljeno 07.06.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se