Nalazite se u > Novosti
U Beču se pronađene stvari mogu ubaciti u specijalne izgubljeno-nađeno kutije U Beču se pronađene stvari mogu ubaciti u specijalne izgubljeno-nađeno kutije

2016. u Beču pronađeno 76.000 izgubljenih stvari

U Beču se sve nađene stvari u pravilu moraju vratiti vlasnicima tj. predati odgovarajućim službama. Pored uobičajenih nalaznih ureda, gdje se odnose nađene stvari veće vrijednosti poput dokumenata, novčanika, mobitela, fotoaparata i sl., u Beču postoje i specijalne kutije u koje se anonimno mogu ubaciti pronađene stvari manje vrijednosti ako što su kišobrani, igračke, odjevni predmet itd.
Riječ je zapravo o posebnim metalnim kontejnerima koji se nalaze na čak 100 lokacija diljem grada. Osim kutija koje se nalaze unutar reciklažnih dvorišta sve ostale građanima stoje na raspolaganju od 0-24 sata, a o njihovom održavaju i pražnjenju brine se bečka komunalna služba za čistoću.
Sve su kutije, kao i sami nalazni uredi ucrtane u interaktivnu kartu grada, a pomoću aplikacije službe za čistoću lokacije kutija i radna vremena ureda vrlo su brzo dostupne i pomoću mobilnih telefona.


Objavljeno 05.08.2017.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se