Nalazite se u > Turizam > Slobodno vrijeme
Vienna Comic Con 16 Vienna Comic Con 16

19. i 20. studenog 2016. u prostorijama bečkog velesajama

 

Najveći austrijski sajam stripa Vienna Comic Con 16 održat će se od 19. do 20. studenog ove godine u prostorijama bečkog velesajma „Messe Wien“.

Cijeli će se vikend sve vrtjeti oko stripova, mangi, igrica i YouTube zvijezda. Program sajma obuhvaća mnogobrojne radionice, susrete s poznatim osobama iz svijeta stripa i igara, natjecanja, a jedna od najzanimljivijih točaka programa je zasigurno i „Jedi Academy“, čiji će se sudionici okušati u borbi laserskih mačeva.

Među gostima sajama naći će se mnogobrojni velikani fantasy filmova kao što su Mark Pellegrino iz serije Izgubljeni, Billy Boyd iz Gospodara prstenova te Gemma Whelan i Kristian Nairn iz Igara prijestolja. No posjetitelje očekuju i susreti s ilustratorima poznatih stripova tvrtke Marvel Comicsa ili stripa „Lucy Luke“ koji će zainteresiranima odati male tajne svoga posla.

Jedna od glavnih zanimljivosti sajma je i VIECC Championship of Cosplay. Riječ je o japanskom trendu prerušavanja koji je od početka 90-ih godina prošlog stoljeća sve popularniji diljem svijeta. Sudionici se pri tom kostimiraju u super junake iz svojih omiljenih stripova, a samo najuvjerljiviji i pobjeđuju.

U okviru sajama po prvi će se puta održati i Video Con Vienna koji će okupiti najistaknutije austrijske i njemačke video blogere nove selfie generacije.

Cijene ulaznica za bečki sajam se ovisno o paketu kreću od 28 do 179 eura, a više informacija potražite na internetskoj stranici organizatora www.viecc.com.

 


Objavljeno 03.11.2016. 

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se