Nalazite se u > Turizam > Zabava
Završetak sezone urbanog surfanja u Beču Završetak sezone urbanog surfanja u Beču

City Wave na bečkom Schwarzenbergplatzu zatvara svoja vrata

 

Nakon punih 14 tjedana i 8.700 korisnika vrijeme je da sezona surfanja na bečkom Schwarzenbergplazu završi. Na spomenutom je trgu u lipnju naime postavljena rampa za surfanje dimenzija 20 x 50 metara, u čijem će se središtu nalazio i omanji bazen.

Projekt pod nazivom „City Wave“ razvili su poduzetnici iz Münchena, a ideja je sljedeća: Voda iz većeg bazena pumpa se u visinu odakle otječe u manji bazen. Na mjestu gdje se sastaju tekuća i stajaća voda nastaje val prije nego se voda ponovo vrati u veći bazen i čitav proces krene ispočetka. Budući da se visina i intenzitet valova mogu regulirati rampu za surfanje može isprobati svatko želi, pa čak i djeca u dobi od šest godina.

Završetak sezone surfanja u Beču ovaj će vikend, točnije 17. rujna, obilježiti surfersko natjecanje na kojem će sudjelovati ponajbolji surferi i surferice iz cijele Austrije.

To je ujedno i uvod za Austrijsko prvenstvo u surfanju na moru koje će se nekoliko dana kasnije održati u Portugalu.

 

 

Objavljeno 15.09.2016.

Pretraživanje

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se